Bil vurdering

Hvad er min bil værd?

Ønsker du at sælge din nuværende bil, må du som det første spørge: Hvad er min bil værd? Mange bilsider har prislister over forskellige bilmærker og -modeller, som kan give dig et godt udgangspunkt. Dog skal du være opmærksom på, at det blot er udbudspriser. Du har ingen garanti for at få det samme for lige netop din bil, eftersom langt mere end blot bilmærke og -model har indflydelse på prisen.

Blandt andet er det væsentligt, hvor gammel din bil er, hvor langt den har kørt, om den har anhængertræk eller andet udstyr, om der er tegn på indvortes slid, om den har udvendige skrammer, hvornår den sidst er blevet synet osv. Ikke overraskende er din bil mere værd, hvis den er velholdt både indvendigt og udvendigt, fyldt med lækkert ekstraudstyr og kun har få kilometer på bagen.

Sælg din dyt eller byt til nyt

For en mere præcis bil vurdering er det derfor bedst at kontakte en forhandler, der kan undersøge og vurdere din specifikke bil. Det giver dig også mulighed for at lave en personlig aftale med din bilforhandler, hvor din bil indgår som del af en byttehandel. Faktisk kan det være en fordel at udskifte din brugte bil netop nu, fordi bilafgiften er så lav, at du får mere bil for dine penge end nogensinde før.

Særligt oplagt er det, hvis din bil er under fem år gammel. Efterspørgslen på nyere brugte biler er nemlig så stor, at også mange bilforhandlere er interesserede i dem. Har din bil derimod rundet sit femte leveår, er den langt mindre eftertragtet og således også mindre værd.